Sunday, May 22, 2011

~ TaKLiMaT ohHhhh.....TaKLiMaT..... ~

tinggal 3 minggu lebih sj lg aku akan menjalani praktikum di Sek Agama Bandar Maharani Muar. perasaan risau, takut jgn ckp la..huhuhu...ari2 x lena tdo dok mikir benda ni...benda yg aku paling xwape suke ialah kene ke jb lg nak menghadiri taklimat kali kedua n nak amik buku persediaan mengajar...wat sekaligus ari2 x blh ke.. aku dah la banyak sgt duit ni..huhuhuhuhu ape2 pun terpaksa akur la dgn arahan pentadbiran...nak x nak aku terpaksa mengorbankan kerja aku 2hr utk kesana...huhuhu...hbs duit gj aku kene potong. sedih btol la. dgr cite result final exam lepas  dah kuar...lg bertambah risau la aku...malas nak tau blh x!!!!!!......huhuuhuhuh

For The Rest Of My Life Lyrics, Music Videos, Translations

For The Rest Of My Life Lyrics, Music Videos, Translations

Thursday, May 19, 2011

~DaTiNg tImE.....HEHhehEH...

Wesak day yg lepas adelah ari yg bahagia utk aku....hehehehe... pe lg dating la..hehehe jumpe Tunang tersayang..ari2 sempat jgk la aku ke rumah baru die dah siap renovate...kabinate dapur, wallpaper, n cornise baru... mmg nice. x sabar nk ddk rumah 2...heheheh terlebih sudah...pas2 jalan2 tengok wayang cite kongsi blh tahan best jgk la.. jalan2 makan2....yg penting mesti mkn aiskrim n karaoke...tp mcm sekejap jer rase dpt jumpe..huhuhu..pasni 6 bln x jumpe sb aku kene praktikum mengajar kat sekolah...huhuhu mesti bz giler...cian die. nak wat camne demi mase depan aku...huhuhuhu. k la nnti kalo der cite best aku coretkan lg yek...






Friday, May 13, 2011

B.i.G...(bINa InSaN gUrU)

Alhamdulilah berakhir sudah kem bina insan guru yang berlangsung selama 4 hari 3 malam di Telok Gorek Mersing. Masa mule2 nak g kem ni aku amat mals giler sb dah terbayang aktiviti yang padat dan memenatkan tp sangkaan aku meleset sb kem ni santai habis.... aku di beri ahli kumpulan yang best giler..lelakinye semester 6 kesemuanya dan sorang sj sem 4...diorang mmg baik n sporting giler...yang paling best diorang mmg kaki lawak setiap masa aku tergelak jer......Anas, Mad, Haron,Moon,Faiz, Alif, ila, haida, mai.... korang mmg the best.....


Antara aktiviti2 yang aku buat kat sana ialah latihan menyelamat dalam air, mmg susah giler kene tenggelamkan muka sampai dapat capai pasir....huhuhuhu.....terapung kan badan tp aku dah terer bab apunng2 badan ni...heheheh.....soknya berkayak...best giler sb aku x pernah berkayak sebelum ni..masak dalam hutan yang hanya diberikan 5 btg mancis sahaja..soknya pula aku kene berkembara dalam hutan...nek turun gunung...mencabar jgk la..mase 2 br aku kenal pokok Tongkat Ali...mmg kuat pokok ni walaupun di gronyokkan daunnya ia tetap x koyak ptt la ade yang ckp "kalo x kuat bukan tongkat Ali la Namanye".....heheheh ade kebenarannya ayat ni..pas2 aku kenal pokok yang bile ditebang akn mengeluarkan air..dan jgk ulam-ulaman. selain tu blajar kawad,....kawad yg paling terok ialah kawad baring atas pasir n kene golek2 hbs baju penuh dgn pasir...heehehehehe


malam pulak ade mlm persembahan kebudayaan....kumpulan aku memilih untuk berlakon...Alhamdulilah lakonan kami menjadi dan semua pecah perut dok gelak dengan gelagat Faiz sebagai bomoh Tok Bois...hehehehe. tibala hari akhir, hari yg menyedihkan kerana semua akan berpisah...kami bertukar no tel dan fb supaya blh berhubung lg pasni....pengalaman yang aku x kan lupakan sampai bila2. Insyallah.

                                                     Uniform BIG.... Ade org kate aku dah kurus.
                                                     .hehehe aku tngok same je...hehehehe
                                                     Dalam khemah kami...


with Ila kawn baik aku...


Mai n haida...


sebelum bertolak....


depan khemah kami....


peace..... ;-)



sakit pinggang pasang khemah..heheheh

                        

Wednesday, April 13, 2011

Selamat Pagi Malaysia...... :-)

hari ni aku cuti...huhuhuhuh seronok bangat seh....heheheh....semalam x sempat nak mencoretkan sesuatu kerana kebzian melanda diri blk keje ptg, malam ajar tusyen lak...huhuhuh nak cr duit btol aku ni....tp dalam kebizian aku ni, aku dilanda emosi yang agak terganggu kerana mendapat satu berita yg agak sedih jugk wat diri aku...1 lg dugaan yang terpaksa aku tenpuhi...insyallah setiap dugaan itu yg dtg dari Allah akan diganti denga Rahmat-Nya yg kita sebagai hamba-Nya ini tida ketahui. Ape-ape pun aku berserah kepda Allah SWT.... 

Pg ni mcm biasa bngun solat subuh, kemas umah n mencoretkan sesuatu di blog aku ni,benda p1 bile aku bkk my notebook aku akk log in facebook mane la tau kalo ade komen2 terbaru.... semlm pg gar-gara aku nak amik url dr gmbar aku, aku terupload gmbr aku di fb, bukan gambar terlampau pun cume gambar uku pakai blouse paras peha, seluar n tudung yg x wape labuh la....oleh itu timbul la komen2 yg agak x sedap didengar.....ade yg komen " ai ustazah dah ilang ke alimnye" SubahanaAllah... aku manusia biasa jgk salah ke aku nak kelihatan cantik sesekali.... islam pun x melarang kita bergaya cume kene pada tempatnye.... pakain aku masih menutup aurat.... hellllllloooooo org yg bercakap 2 cermin skt diri 2.lihat pakaian anda adakah menepati ciri2 keislaman.... isy aku ni emo lak....

ade jgk komen yg mengatakan aku sexy???? " sexy"  tang mane lak yek mcm aku ni pakai bikini lak...huhuhu, ade jgk yg mengatakn aku kurus...huhuhu itu perli atau puji... lastly aku delete jer gambo 2 bg x menimbulkan spekulasi....

pg ni mcm nak g jalan2 la shopping di giant.... x pun kat kmall nak mencari seluar yg dah lame x berganti...hehehehe k la nanti ade ms aku coretkan lg cerita aku yekkkk..... asalamualaikum.